Neden bu İngiltere, yine de otuzlu yaşlarında seyahat ediyor

2005’te her birine geri döndüğümüzde, o zamanlar hayatımızda yapılacak şeydi. Biz sadece üniversiteden mezun oldu ve arkadaşlarımızın çoğu da heyecan verici bir göçebe macera için sırt çantaları idi. Yıllar süren sıkı çalışma ve çalışma sonrası, İngiliz öğrencilerinin çoğunluğunun neden bitmeyen iş dünyasına dalmadan önce boşluk yıllar geçirdiğini anlayabiliriz.

Bu çoğunluğun bir parçası olmak iyi hissetti.

Rio, Brezilya’daki Kurtarıcı Mesih’i ziyaret etti
11 yıl hızlı ileri ve hepsi değişti. Hala yoldayız, hayallerimizi yaşıyoruz, ama bir zamanlar seyahat edebileceğini bir zamanlar paylaştığımız tüm arkadaşlarımız. Artık onlarla dünyanın diğer tarafında buluşalım, seyahat hikayelerini paylaşabilir veya çılgın bir deneyim için birbirlerine katılamazız.

Neredeler?

Hepsi evde, büyük evler satın alarak, bebeklere sahip ve başarılı kariyerlerinde ilerliyorlar. Normal hayatlar yaşıyorlar ve kesinlikle çoğunluğun bir parçası değiliz. Aslında, yine de otuzlu yaşlarımızda seyahat etmek bizi çok az azınlığa sokar.

Öyleyse neden İngiltere’de yaşayan “normal” hayatlara eve döndük? Neden hala otuzlu yaşlarımızda seyahat ediyoruz? İstediğin için müteşekkiriz!

Wanaka Gölü, Yeni Zelanda çevresinde seyahat
Aşağı çalışamıyoruz

Denedimiz, ama sadece dışarı çıkamayız. 2005 yılında ilk yıl süren Avustralya sırt çantası macerasını yaşadığımızda, hayatlarımız asla aynı olmaz. 2006 yılında eve döndük, ailemizi görmeye heyecan duyduk, ancak birkaç haftadan sonra normallikten sonra bu ağrıyan dürtüyü yine dünyaya geri döndük. Biz iyi ve gerçekten seyahat hatası tarafından ısırıldı.

Bu döndüğümden beri, dünyadaki birden fazla yıl süren yolculuklar için sırt çantalarımızı sürekli olarak paketliyoruz. Duramayız. Her döndüğümüzde belki de, belki de, bu sefer bizim sistemimizden çıkardık.

Darren tatil evinde Nova Milfontes, Portekiz

Ama hayır. Şimdi en yeni heyecan verici istismarımızdayız. Bu yılın başlarında, yakında her zaman eve dönme planı olmayan Asya’ya tek yönlü bir bilet satın aldık. Henüz en büyük tasarruf potumuzu kullanarak seyahat ediyoruz ve yol boyunca umarım biraz para kazanmayı planlıyoruz. Seyahatin sonsuza dek hayatımızın bir parçası olmak olduğu gerçeğini kabul ettik ve başka bir şekilde olmazdık.

İlgili: 30 yolunuzdaki 30 yol seyahat değişiklikleri

Hayat çok kısa

Bu bir klişe, ama hayatın gerçekten çok kısa olduğunu düşünüyoruz. Hayatınız için tek bir yerde yaşamak için çok kısa. Bir ofiste kafeslenmesi için çok kısa, 9-5 (veya durumumuzda daha uzun süre), eğlenmediğiniz bir işte çalışmak. Belki de bu işte yıldan önceki yılda çalışıyor. Ya da daha kötüsü, sonsuza dek!

Bu şekilde yaşayamadık. Şimdi başka ne olduğunu bildiğimizde değil. Seyahat, gözlerimizi çok sayıda başka olasılıklara açtı. Diğer yaşam tarzlarına sahip olmadık bile.

Shelley Colca Canyon, Peru Keşfetmek
Morbid bir düşünce ama kimse köşede neler olduğunu bilmiyor. Yarın bir otobüsle vurulabilir ya da ölümcül bir hastalık geliştirebiliriz. Bu olursa, birlikte yapmak istediğimiz şeyleri yapmadığımız için üzülmek istemiyoruz. Yaşlılara ulaşacak kadar şanslıysan bile, yaşlı insanlarımızda eve, aynı pişmanlıklarla oturmak istemiyoruz. Corsed yıllarımızı çok geç olmadan yaptıktan sonra yapıyoruz!

Dünya keşif durdurmak için çok olağanüstü

Koltuk, belgesellerin görüşü veya blogların okunması yoluyla seyahat ediyor, bizim için başkaları için olabileceği gibi yeterli değil. Hepimiz inanılmaz bir gezegende yaşıyoruz ve kendimiz için keşfetmememiz için çok olağanüstü.

İnanılmaz manzaralar

Birlikte harika deneyimlerden memnun kaldık. Hindistan’ın Thar Çölü’ndeki yıldızların altında, Bolivya’daki dünyanın en büyük tuz dairesinde bir jeep safarisinden. Ada’dan Tayland’a Avustralya’daki Büyük Okyanus Yolu’nu kullanmak için atlama. Hala bir zamanlar ömür boyu deneyimlerde bir kez daha fazla anı elde etmek için seyahat ediyoruz.

Salar de Uyuni, Bolivya’da

İnanılmaz insanlar

Sadece şaşırtıcı olan manzaralar değil. Dünyada buluşmak için bir zevk olan bazı olağanüstü insanlar var. Batı dünyasında tamamen farklı yaşayan büyüleyici ve dostça yerliler. Bizim için öne çıkan özellikler arasında Sri Lankans, Fijians ve Kamboçya’daki fantastik çocukları bulunmaktadır. Devam eden seyahatlerimiz olmadan, dünyanın farklı köşelerinden bu olağanüstü ve misafirperver insanlarla tanışmak için bir zevk olmazdı.

Harika yemek

Yemekler seyahat keyfimizin büyük bir parçası haline geldi. Her zaman foodies olmadık ama dünyayı dolaşıyoruz tadı tomurcuklarımızı açtıbazı olağanüstü yemekler için. Taşımak Gıda Pazarları, Cazip Sokak Arabaları Touring ve Gizli Yerel Bir Şef Bulma Touring, çok lezzetliyiz. Dünyanın dört bir yanındaki çok çeşitli ve lezzetli yemekler, klasik İngiliz balıkları ve cipsleri veya tam bir İngiliz kahvaltısını asla kaçırmamızı ima ediyor.

Santiago, Şili’de Panchos yemek

Seyahat Kova Listemiz Büyümeye devam ediyor

Çok daha çok seyahat ediyoruz, seyahat kovalarımız listemiz ne kadar uzun görünüyor. Son 11 yılda aşağıdaki ilçelere seyahat ettik:

Hindistan, Sri Lanka, Singapur, Malezya, Tayland, Laos, Kamboçya, Vietnam, Borneo, Bali, Avustralya, Yeni Zelanda, Fiji, Birleşik Devletler, Şili, Arjantin, Bolivya, Peru, Brezilya, Fransa, Almanya, Belçika, Hollanda, Danimarka, İspanya, Portekiz, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Türkiye, Fas ve Elbette İngiltere, İskoçya ve Galler.

Şimdiye kadar tercih ettiğimiz ülkemiz Sri Lanka olmalı.

Darren – Sigiriya, Sri Lanka

Elbette olağanüstü bir liste, ancak yine de ziyaret etmek istediğimiz yerlerin listesinin boyutunu görmelisin! Şimdi duramıyoruz.

Ev, bebekler ve meslek beklemek zorunda kalacak

İkimiz de gençleşmeyeceğimizin farkındayız. Bir aileye sahip olmak istiyorsak, zamanın tükenebileceğini biliyoruz. Bir şekilde seyahat bizim bebeğimizdir. Onu seviyoruz ve hayatımızı buna adadık. Belki de bu önümüzdeki birkaç yıl boyunca değişecek, ancak şimdilik hayatımızı bu şekilde yaşamayı seviyoruz ve çocuk sahibi olmak, şu anda istediğimiz bir şey değil.

İlgili: Bebeğim var mı?

Büyük ev ve kariyer? Peki, bunlar için daha az umrumda olamadık. Biz seyahat ederken en mutlu olduğumuzu biliyoruz, öyleyse bundan daha fazla ne kadar önemli olabilir?!

Siz de seyahat edebilirsiniz!

Birçok insan seyahat fikrinden vazgeçmek, çünkü yeterli paraları olmadıklarını düşünüyorlar ya da tasarruf etmiyorlar. Hem Shelley hem de ben hiç yüksek ödeme işlerinde bulunmadım. Aslında, geziler arasında çalışan zamanımızın çoğunluğu için Londra ortalamasına kıyasla oldukça düşük maaş kazandık.

O zaman bile, dünyanın en pahalı şehirlerinden birinde yaşarken birden fazla yıl süren yolculuklar için tasarruf edebildik.

Hırvatistan Dubrovnik’de nişanlandık!

Kolay değildi ama söylemeye çalıştığımız şey, bazı sıkı çalışmalar, taahhüt ve birkaç fedakarlık yaparak, yakında dünyanın dört bir yanındaki uçuşunu rezervasyon yapabiliyor.

Arkadaşlarımız ve ailemiz düzenli olarak bize bu kadar kısa sürede bu kadar çok para tasarrufu yaptığımız hakkında bilgi verir. Sıradan gelirlere sahip sıradan insanların epik seyahatler için yeterli para tasarrufu sağlayabileceğini kanıtlıyoruz.

Biz yaptığımız şekilde seyahat edebilirsek, o zaman kimsenin yapabileceği inancıyız. Şansınızı kaçırdığınıza inansanız bile, senin de otuzlu yaşların ortalarında ya da yaşındasın. Asla seyahat etmek için çok yaşlı değilsin. Asla geç Değil. bize katıl! ?

Gibi mi? İğnele! ?

Feragatname: Yoldaki keçiler Amazon Associate ve ayrıca bazı perakendeciler için bir ortaklıktır. Bu, blogumuza linkler’i tıklatırsanız ve bu perakendecilerden satın almanız durumunda komisyon kazandık.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post