Tallinn, Estonya

Gönderilen 16 Şey Yayınlanan: 03/12/20 | 12 Mart, 2020

Estonya’nın başkenti olan Tallinn, Baltık Denizi’ne karşı yuvalanmış bir ortaçağ şehirdir. 13. yüzyıla kadar uzanan pitoresk tarihi eski şehri ile, Sovyetler Birliği’nin düşüşünden bu yana turistlerde çizim yapıyor.

Kalabalık olmadan ucuz uçuşlar, ucuz fiyatlar ve Prag’ın güzelliği Tallinn’i Avrupalılar için çekici bir hafta sonu kaçamağı yaptı.

Şehri Finlandiya’dan bir seyahate getirdim – iki şehir arasında sık sık bir feribot servisi var – ve onun tarafından aşıktı. Nordic ve Baltık kültürünün bir karışımıydı ve görülecek çok şey var.

Hepsinden iyisi, süper uygun!

Şehir son birkaç yılda biraz daha kalabalık ve pahalı olmasına rağmen, bölgedeki en sevdiğim yerlerden biri. Huzurlu ve harika: İnsanlar açık ve rahat ve ülke süper teknoloji ileridir (özellikle dijital göçebe için e-ikamet hizmetleri sunarlar).

Seyahatinizden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olmak için, Tallinn’de görülmesi ve yapılması gereken en iyi şeyler – süper turistikten dövülmüş izinden uzak durun!

1. Ücretsiz yürüyüş turu alın

Yeni bir şehre vardığınızda yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri, ücretsiz yürüyüş turu almaktır. Ana manzaraları çekerken bir varış yerini ve tarihini öğrenmenin harika bir yoludur.

Size sadece şehre sağlam bir giriş yapacak, ancak sahip olabileceğiniz tüm soruları yanıtlayabilen yerel bir rehbere erişebileceksiniz.

Estadventures, genel yürüyüş turları, şehrin komünist geçmişine odaklanan turlar ve sokak sanatı turları dahil olmak üzere birkaç farklı ücretsiz tur seçeneğine sahiptir. Sadece rehberinizi yönlendirdiğinizden emin olun!

2. Estonya Denizcilik Müzesi

1935 yılında kurulan ve tarihi bir 500 yaşındaki binanın içinde bulunan bu müze, Estonya’nın denizcilik kültürünün tarihini vurgulamaktadır. Ana cazibe, kısa bir 184 deniz uçağı ve buharla çalışan buzkıran SUUR TOLL’u içeren interaktif Seaflane Limanı Sergisidir.

Ve 1936 Denizaltı Lembit’i kaçırmayın, 2. Dünya Savaşı’ndan önceki Baltık Savaş Gerisi’nden (ve Estonya Deniz Tarihinde sadece iki denizaltından biri). Ayrıca bir akvaryum, gemi minyatürleri ve uçuş simülatörü de var. Benzer yetişkinler ve çocuklar için eğlenceli ve eğitici bir yer.

Vesilennuki Tee 6, +372 6200 550, Meremuuseum.ee. Açık Salı-Pazar 10:00; Pazartesi kapalı. Kabul: 15 EUR.

3. Glehn Park & ​​Castle

Nomme Hillside’da bulunan Glehn Park, Ortaçağ tarzı Glehn Kalesi’ne ev sahipliği yapıyor. 1886 yılında inşa edilen, hem park hem de kale, Nikolai Von Glehn, Dekorasyondaki olağandışı tadı için bilinen zengin ve eklektik bir adam tarafından oluşturuldu (örneğin, figürinler, büyük heykeller ve ev işaretlerinin önündeki bir dikilitaş gibi. En sevdiği atın mezarı).

Ne yazık ki, kalenin çoğu I. Dünya Savaşı sırasında yağmalandı, bu yüzden yarattığı eşsiz mobilya parçalarının hiçbiri kalmadı. Ancak, parkın gerekçesiyle inşa ettiği heykelleri hala göreceksiniz. Muhteşem bir mozaik çatı olan bir gözlemevi kulesi ve palmiye evi de var. Rahatlamak, yürüyüşe çıkmak ya da kışın kayak yapmak için iyi bir yer.

Vana-Mustamäe 48, +372 652 5076, ttu.ee/organisatsioonid/glephni-loss. Bina şu anda etkinlikler için kullanıldığı için halka açık değildir (düğünler, konferanslar, resepsiyonlar vb.).

4. Tallinn Belediye Binası ve Meydanı

Tallinn’in Gotik Belediye Binası Baltıklardaki en eski. 1404’te tamamlandı, 64m bir spire, Livonian Savaşı’nda savaşan 16. yüzyıldan itibaren Tallinn City Muhafız ve Kahraman olan bir Tallinn City Guard ve HERO bir Tallinn City Guard ve Kahraman ile tepesinde 64m spire.

Döveşin 34 metreye kadar tırmanabilir (111 fit) Mayıs’a kadar Eylül ayına kadar. Belediye binasının içi, yalnızca Temmuz ve Ağustos aylarında müze olarak ziyaretçilere açıktır; İçeride, duvarlardaki renkli tasarımları, karmaşık ahşap oymalarını ve şehir ve tarihi hakkında bilgi edinirken çarpıcı kemerli tavanları göreceksiniz.

Çevredeki Plaza, insanlar için harika bir yerdir ve yıl boyunca birçok aktivite ve pazarlara ev sahipliği yapmaktadır.

Mayıs ayında düzenlenen yıllık beş günlük Tallinn Old Town Days Festivali’ni kaçırmayın. Tallinn’in kültürel mirasına adanmıştır ve ortaçağ günü ve çocuk günleri gibi temalı günleri ve sayısız atölye, müzik ve tiyatro performansını içerir.

Raekoja Plats, Kesklinna Linnaosa (şehir merkezi), +372 645 7906, Raekoda.tallinn.ee/. 10 AM-4: 00’den itibaren hafta içi. Gelişmiş rezervasyon gerekli. Kabul 5 EUR’dur.

5. Tallinn Fotoğraf Müzesi

Tallinn’in parket taşı sokaklarında gizlenmiş olan bu küçük müze, 14. yüzyıldan kalma bir hapishanede sıkışmış. Estonya’nın fotoğrafçılık tarihini, 1840’tan itibaren antika fotoğraflar ve kameralar dahil olmak üzere kalıcı bir sergi ile odaklanmaktadır – fotoğraf ilk önce 1940’a kadar Tallinn’e yol açtığında.

Müzenin dönen sergilerinin çoğunda modern gün sanatçılarından çağdaş fotoğrafçılığı da kontrol edebilirsiniz. Bu çokKüçük Müze, ama büyük bir fotoğrafçılık meraklısın olmasa bile süper ilginç.

Raekoja 4/6, +372 644 8767, Linnamuuseum.ee/fotomuuseum. Cumartesi, Çarşamba ve Cuma günleri arasında 10 AM-5 PM’den, Perşembe günleri 12-8: 00’dan itibaren ve Pazar 11:00-4: 00’den itibaren açık. Pazartesi ve salı kapalı.

6. Estonya Açık Hava Müzesi

Şehir merkezine arabayla 15 dakika uzaklıkta bulunan bu açık hava etnografya müzesi, Estonya’nın kırsal kırsal kesiminde hayatın nasıl olduğunu yeniden yaratır. 18. ve 19. yüzyıllar boyunca farklı sosyal sınıflardan gelen ailelerin nasıl yaşadıklarını vurgulayan çiftlikler, ahşap bir şapel, okula, itfaiye istasyonu, dükkan ve bir herif olan yaşam büyüklüğünde bir kırsal köydür.

Bir atölye almak için ata binmek için geleneksel bir Estonya yemeği yemekten çok şey var. Tüm yıl boyunca açık, ancak ılık olduğunda yaz aylarında gitmek isteyebilirsiniz! Aynı zamanda Tallinn’de çocuklarla yapılacak en iyi şeylerden biri. Müzedeyken, ücretsiz bir ses rehberi için mobil uygulama Numu’u indirin.

Vabaõhumuuseumi tee 12, +372 654 9100, evm.ee/est/avaleht.Open Günlük 10 AM-5 :M. Kabul 8 EUR’dur. Tallinn kartı ile ücretsiz giriş.

7. ICHTHUS Sanat Galerisi

Bu, Tallinn’in en iyi tutulan sırlarından biridir. 1246’ya kadar olan St. Catherine’nin Dominik Manastırı’nın derinliklerinde uzağa sıkışmış. Varışta, sizi mahzenlere götüren dik adımlara doğru sağa dönün. Kapalı alan, 13. yüzyılda keşişleri barındıran Claustrum olarak adlandırılan üç kanat içerir.

Bugün, alan, özgün sanat eserini mahzenden satan sanatçı Aleksandr Savchenkov tarafından kullanılmaktadır. Hakkında dolaşırken, antik manastır odalarında bulunan ve manevi bir iyilik kaynağı olduğu söyleniyor ‘Enerji Pillar’ da göreceksiniz.

MÜRIRIVAHE Tänav 33, +372 5559 5920. Kabul ücretsizdir; Ancak, bağışlar kabul edilir.

8. Saint Mary Katedrali’nin Epitaphları

Bu kilisenin gerekçeleri, mevcut binanın kendisi 17. yüzünden olmasına rağmen 13. yüzyıla kadar çıkıyor. Diğer kiliselerin aksine aksine, arms-of-set epitoplarının, daha geleneksel dini sanat eseri ya da süslemeleri yerine kilisenin duvarlarına asılmamasıdır.

Tarihsel olarak, bunlar, soylular ve şövalyeler gibi önem insanları için mezar taşı olarak kullanılmıştır. Gerekçeye gömülen statü halkını yansıtıyorlar.

Aslında, dünyanın dört bir yanındaki Rus yolculuğu olan ilk adam, Amiral Adam Johan Von Krusenstern, buraya gömüldü. Şehrin güzel bir manzarasını görmek için 69 metrelik (226 metrelik) çan kulesine tırman.

TOOM-KOOLITÄNAV 6, +372 644 4140. Salı-Pazar günü 10:30 pm, Pazartesi günleri kapalı. Kabul yetişkinler için 5 EUR ve çocuklar için 3 EUR’dur. Bu bir ibadet yeri olduğu için saygılı elbise.

Avrupa’ya bir uzman gibi seyahat etmek ister misiniz?

En iyi Avrupa Seyahat İpuçları ve Gelen Kutunuza Gönderilen Aşağıdaki Kılavuzları içeren ücretsiz bir Planlama Araç Takımını alın:

90 günlük limitin nasıl geçilir?

61 Savvy Seyahat İpuçları

Nihai paketleme kontrol listesi

En sevdiğim şirketler

Adım adım gezi planlama rehberi

Bana seyahat ipuçları gönder!

9. Estonya Mimarlık Müzesi

Estonya mimarisi müzesi 1991 yılında Estonya bağımsızlığı için mücadelede kurulmuştur. Müze, 1908 yılında inşa edilen Rotermann Tuz Depolama Binasında yer almaktadır (ve daha sonra 1995’te müze için birden fazla ek katla yeniden yapılandırılmıştır).

Galerileri artık 1920’lerin yanı sıra 11.500’den fazla arşivlenmiş eşyayı (çizimler ve eskizler gibi) ve fotoğraf koleksiyonundaki 18.000 eşyalardan oluşuyor. Burada da her zaman ilginç dönen sergiler vardır.

Ahtri Tänav 2, +372 625 7000, Arhitektuurimuuseum.ee. Salı günü 11:00 Pazar günü açık, pazartesi günleri kapalı. Kabul 6 EUR’dur.

10. TV Kulesi

Adrenalin Junkies, TV Kulesi’ni ziyaret etmekten atılacak. Sadece 314 metre (1,030 fit) uzunluğunda duran, sadece 314 metre (1,030 fit) uzunluğunda olan Tallinn’in inanılmaz bir kuş görünüşüne sahip değilsiniz. Bir koşum içine atlayın ve kulein dışına maruz kalan güverteye adım atın. Kuzey Avrupa’daki en yüksek açık güverte ve hem inanılmaz bir manzara ve büyük bir acele sunuyor!

TV Kulesi, Tallinn, 1980 Moskova Olimpiyatları sırasında yelken açmak için bir ev sahibi şehir olarak seçildiğinde inşa edildi. 2007 yılında yenileme için kapandı ve 2012’de yeniden açıldı. Tavandan tavan pencereleri (yükseklikten korkuyorsanız, ideal değil) Kule ve şehir hakkında.

Kule, müzik konserleri ve yeniden açılışının yıldönümünü işaretlemek için yıllık merdivenler gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Kloostrimetsa teE 58 A, +372 686 3005, Teletorn.ee. Kabul 13 EUR’dur ve kenardaki yürüyüş 30 EUR’dur.

11. Telliskivi Creative City

Telliskivi Creative City, binlerce yeni bir fabrika binası boyunca yer alan, sanatçının stüdyoları, bir radyo istasyonu, prova boşlukları ve STK ofisleri ile bin kişinin üzerinde bir işyeridir. Telleskivi, her cumartesi günü bir bit pazarına ev sahipliği yapıyor ve dans performansları, müzik konserleri ve gelişme tiyatrosu da dahil olmak üzere yıl boyunca 600’den fazla kültürel etkinlik var.

Binaların çoğunda renkli duvar resimleri var ve aynı zamanda yerliler ve turistlerle dolu restoran ve barlar da bulacaksınız. Gerçekten eşsiz bir deneyim için Peatus’ta (Estonya’da “dur” (“dur”) emin olun: iki eski Sovyet railcarının (ve yemek de harika!).

Telliskivi Tänav 60A, Pohja, Tallinna Linnaosa.

12. Bastion Tünelleri

Bu tüneller başlangıçta 17. yüzyılda, De Kök’ta (mutfakta gözetleme) kulenin Kiek’e ek olarak inşa edildi ve depolama için tasarlandı. Daha sonra mahkumlar yaptılar ve daha sonra II. Dünya Savaşı sırasında hava saldırılarına karşı barınaklar olarak kullanıldı.

Daha modern tarihte, hırsızlar ve isyancılar, polisin genellikle tünellerden kaçınmasından bu yana onları barınak için kullandılar. 2004 yılında temizlenmiş ve halka açıldılar. Yeterince cesursanız, Kule’yi ziyaret ederken karanlık, nemli tünellerin sarım labirentini keşfedebilirsiniz.

Komanddandi Tee 2, +372 644 6686, Linnamuuseum.ee/kiek-de-kok. Salı-Pazar günü saat 10: 00’da (Perşembe günü saat 8: 00’a kadar), Pazartesi günü kapalı. Kabul 14 EUR’dur.

13. Toompea Kalesi ve Alexander Nevsky Katedrali

Toompea Kalesi, 9. yüzyıla kadar geri döndü ve şu anda Estonya’nın parlamentosu Riigikogu tarafından kullanılıyor. Doğu Kanadı, 1773’te EMPRESS Catherine tarafından sipariş edilen Barok tarzında parlak renkli bir pembe ve beyaz dışa sahiptir. Miktar tarafı hala ortaçağ taş dışına sahiptir. Estonya bayrağı her gün güneş doğarken kulenin üzerinde yükseltilir.

Ayrıca yakındaki Alexander Nevsky Katedrali’ni ziyaret edebilirsiniz. 1900 yılında Czarist İmparatorluğu sırasında açıldı ve Tallinn’in en büyük ziline ev sahipliği yapıyor (15 ton ağırlığında). Etkileyici dış cephe, su canlanma mimarisini soğan şeklindeki kubbe ile sergiliyor. İç renkli mozaikler ve vitray pencerelerle süslenmiştir ve üç süslü sunağına sahiptir.

Toompea Kalesi: Lossi Plats 1A, +372 631 633, Riigikogu.ee. Perşembe günleri saat 11: 00’da, kalenin 45 dakikalık bir İngilizce turu var. Yerinizi önceden rezerve etmeniz gerekmesine rağmen, kabuller ücretsizdir.

Alexander Nevsky Katedrali: Lossi Plats 10, +372 644 3484, Cathedral.bg/tr/home. Günlük olarak 7:00-7:00. Giriş ücretsizdir. Bir ibadet yeri olduğu gibi saygılı elbise.

14. Sovyet Heykeli Mezarlık

Maarjamäe Kalesi’ne yakın olan Sovyet Heykeli Mezarlığı, Joseph Stalin, Vladimir Lenin ve Mikhail Kalinin’inkiler gibi atılan heykeller koleksiyonu içerir. Sovyetler Tallinn’den ayrıldıktan sonra, buraya atıldı ve göz ardı edildi.

Büyük kafa heykelleri (klasik bir Sovyet heykeli eğilimi) ve diğerleri üç metre (on fit) uzunluğunda kule bulacaksınız. Ziyaret etmek için gerçeküstü bir yer – özellikle Estonya bağımsızlığa ulaştığından beri 30 yıl bile olmadığını fark ettiğinizde ve bu heykeller tarihe ayrılmaya bırakıldı.

Pirita tee 56, 10127, ajaloomuuseum.ee/exhibitions/permanent-exhibitions/noukogude-aegsete-monumentide-valinaitus. Açık Salı-Pazar 10:00, Pazartesi günü kapalı.

15. KGB Müzesi

Daha önce Sovyet döneminde casuslar tarafından kullanılan odalar Viru Meydanı’nda bulunan Stilish Hotel Viru’nun en üst katında oturmaktadır. Ekipmanı (akıllıca küfürlü), telefon bilgileri, üniformaları ve bir daktiloda dinlerken ve kayıt yaptırırlar.

Çok az insan bu odaların var olduğunu biliyordu ve KGB şehirden kaçtığında sadece 1990’larda maruz kaldılar. Sadece nasıl kontrol edip yıkar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post