Her şey F*CKED: Umut Üzerine Düşünceler ve Mark Manson

İle seyahat: 05/14/19 | 14 Mayıs 2019

İnternet işinde çalıştığınızda ve dünyayı seyahat ettiğinizde çok büyüleyici ve bilge insanları tatmin ediyorsunuz. Memnun olduğum insanlardan biri çok popüler yazar Mark Manson. Birbirimizi yıllarca yörüngedmiştik ve New York’a transfer edildiğinde son olarak memnun kaldık.

O zamandan beri “gerçek hayat” iyi arkadaş olduk.

İlk kitabı, bir f*ck sağlamadığı ince sanatı, 8 milyondan fazla kopya satarak kaçak bir hit oldu. (Seyahatin onu bugün nasıl yaptığını ve o kitabın temelini atan bir yayın oluşturdu.)

Şimdi, Mark’ın bugün adlandırılan yeni bir kitabı var: F*Ced: Umut hakkında bir kitap. Önceden kontrol etmek için bir kopyası var ve felsefe hakkında gerçekten inanılmaz bir kitap ve çağdaş zamanlarımızda bir anlam hayatının yanı sıra zorluğun da nasıl çevrimiçi olacağı. Bana daha önce inanmadığım problemler veya perspektifler hakkında inanmak için bazı harika yemekler sağladı.

Bugün, Mark’ın yanı sıra yeni kitabı hakkında sohbet ediyorum!

Göçebe Matt: Yeni bir kitabınız var, ne olursa olsun: Umut Hakkında Bir Kitap. Bunun hakkında konuşalım. Bu kitabın çekirdeğinin ne olduğunu söylerdiniz?
Mark Manson: Kalbinde, bu kitap, kendimiz ve dünya için bir umut duygusunu ve bu umutların bizi tam olarak nasıl etkilediğini tam olarak nasıl kuracağına ve tam olarak nasıl bir umut duygusunu koruyacağına bir bakış. Umudunu genellikle tartışmasız bir “iyi” bir şey olarak görüyoruz, ancak bu kavramı bu kitapta endişelendiriyorum.

İnce sanat kadar uymak hakkında bir düşünce olur mu?
Buna ince sanatın kavramlarının “genişlemesi” diyorum. Aynı kavramların daha derin bir analizinin yanı sıra daha karmaşık bir uygulama olduğuna inanıyorum – değerler, ağrı/ıstırap ve başarı tanımlarımız. İnce sanatın cebirine veya dama satrançına yapılan hesaplara benziyor.

Bu kitabı oluşturmanızı ne etkiledi?
Sadece dünyada neler olup bittiğine bakmak. Maddi olarak, dünya, bir bütün olarak, şimdiye kadarki en iyisidir (daha az yoksulluk, şiddet, daha fazla servet, daha uzun yaşayan insanlar), ancak psikolojik olarak olduğu kadar duygusal olarak da yaşıyoruz. İnsanlar, yaşamlarında anlamın yanı sıra umudu keşfetmekle de her zamankinden daha fazla zaman geçiriyorlar.

Ve büyüleyici olan şey, bu felsefi mücadeleleri en çok yaşayan dünyanın en zengin ve en istikrarlı bölgelerinden insanlar.

Bunun da ötesinde, kendi hayatımda, daha yaşlı bir binyıl olarak, gençliğimin tüm vaatlerinin oldukça çirkin olduğunu fark ettim. Web’den ülkeme ve ilişkiler, dostluklar, topluluk hakkındaki varsayımlarıma, haklı olarak üzülmek için çok şey varmış gibi geliyor – ancak işler nesnel olarak daha iyi.

Kağıt üzerinde harika olan gerçeğe rağmen, kendi hayatımda anlamı ve umudu keşfetmekle kendi mücadelelerim oldu. Yani, bu şekilde, bu kitap bu sorunlarla nazik olmak için kendi yöntemimdir.

Bu bir seyahat web sitesi olduğundan, kitabınız ve seyahat hakkında konuşalım. Seyahat tam olarak bizi nasıl daha az hale getirebilir? Yoksa olabilir mi?
İnsan empatisini artıran her şeyin şu anda son derece önemli olduğuna inanıyorum. Aynı şekilde, kendi değer sistemlerinizle yüzleşmenize ve onları endişelendirmenize neden olabilecek her şeyin inanılmaz derecede faydalı olduğuna inanıyorum.

Seyahat her ikisini de son derece iyi yapıyor.

Dünyayı her zamankinden daha fazla bağlayarak, kültürleri her zamankinden daha fazla nesneleştirmeye geldiğimiz biraz ironik. Tabiri caizse “gram” ile ilgili olan her şey. Son derece dikkatli ve kültürel olarak meşgul bir seyahat türünün hala çok önemli olduğuna inanıyorum.

Her şey gibi, seyahat, daha yüksek bir anlayış arayışı yerine bir kişinin sorunlarından bir kaçış olabilir. Bu nedenle, her zaman bu denklemin sağ tarafında olduğunuzdan emin olmak önemlidir.

Gerçekten büyüleyici keşfettiğim kitabın bir unsuru sonsuza dek formülün ve tam olarak çok daha iyi bir insan olmakla (özellikle seyahatle ilgili olarak) nasıl ilişkilendiriliyordu. Bu konsepti biraz açıklayabilir misin?
İnsanlık formülü filozof Emmanuel Kant’tan geliyor ve esasen tüm kararlarımızın arkasındaki itici gücün ve eylemlerin her zaman insanlar olması gerektiğini belirtir. Duygulardan daha fazlası, kültürden daha fazlası, grup sadakatlerinden daha fazlası, ilk prensibimiz her zaman insanlara (hem kendimiz hem de diğerleri) onur ve saygıyla davranmak olmalıdır.

Ve seyahatin bunu yöntem etmeye zorladığına inanıyorum.

Dünyanın bir tarafında oturmak ve diğer tarafta insanları eleştirmek kolaydır. Ancak oraya gittiğinizde, insanların% 99’unun iyi, iyi insanlar olduğunu ve yaptığınız şeylere gerçekten değer verdiğini fark ettiğinizde, empatiyi daha mümkün kılar.

İnsanlar ne olabilirKitabınızdan hayatlarına başvurabileceklerini keşfedin mi?
İnsanların kendi yaşamlarına gerçekten uygulanabileceği beş nokta olduğuna inanıyorum:

Öz disiplin neden kendi duygularınızı anlamaya ihtiyaç duyuyor.

Neden travma ve kayıp, duygusal işlev bozukluğuna ve tam olarak bu işlev bozukluğunun üstesinden nasıl gelebileceğimize neden oluyor.

Her inanç sisteminin nihayetinde biraz dini olduğu ve bu konuda dikkatli olmayı zorunlu kılıyoruz.

Nasıl daha dayanıklı olunur.

Sürekli dikkat dağıtıcı ve saptırma dünyasında nasıl daha özgür olunur.

Duygularımızın nasıl yönetildiği gibi, duygularımızın nasıl yönetildiği gibi, duyguların yaygınlaştığı bir duygu ekonomisinde de çok konuşuyorsunuz. Seyahat bunu her türlü olarak katılaştırabilir mi? Seyahat bize tam olarak nasıl klavye savaşçıları olmayacağını gösterebilir mi?
Ne yazık ki, bazen istediğimiz kadar duygusal olduğu kadar irrasyonel olmayacak bir yöntem yoktur. Anahtar, duygularımızı değiştirmemek veya değiştirmeye çalışmaktır, ancak onlara karşı değil, onlarla birlikte çalışmaktır. Öfke, stres ve kaygı ve hatta umutsuzluk gibi şeyler düzgün bir şekilde kanalize edilirse son derece yararlı olabilir. Anahtar, onları kanalize etmek için beceri setini oluşturmaktır.

Çok fazla şey gibi inanıyorum, Travel zaten kim olduğunuzu güçlendiriyor. Ben bencil ve hoşgörüsüzseniz, seyahat deneyimleriniz bunu gösterecektir. Eğer büyük veya meraklıysanız, bunu gösterecekler. Seyahatin yararlı olabileceği bir yöntem, sizi başka türlü üzerinde çalışamayacağınız unsurlar üzerinde çalışmaya zorlamak için bir araç olmasıdır.

Başkalarının ne düşündüğü konusunda yalnız kalmak ya da önemsemekle mücadele ediyor musunuz? yalnız seyahat.

Her şeyden dolayı üzülmenin yanı sıra şımartılmaya alışkın mı? Git Hint kırsalıyla bir trene bin. Bu sizi hızlı bir şekilde düzeltir!

Kitabınızda çok fazla filozoftan bahsediyorsunuz (ki çok fazla kitap önerisi aldığımdan beri zevk aldım). Bu konuda kontrol edilecek harika kitaplar nelerdir?
Felsefenin kültürümüzde harika olduğunu hissettiğim için ilginç. Tüm temel ihtiyaçlarımızla karşılaşıldığından, bu varoluşsal anlam, amaç ve umudun bu endişeleri zihinlerimizin yanı sıra ve bunların hepsi felsefi sorulardır.

Felsefe için tam bir acemi iseniz ve Batı Canon’un temel bir anlayışını elde etmek istiyorsanız, Jostein Gaarder tarafından Sophie’nin World adında bir kitap öneriyorum. En önemli Batılı düşünürlere astar gibi davranan eğlenceli bir kurgu kitabı.

Doğu felsefesine giriyorsanız, DT Suzuki’nin kitapları Zen Budizmine güzel bir giriş. Tao Te Ching, düşündürücü olduğu kadar son derece okunabilir. Alan Watts’ın kitapları da vazgeçilmez.

Ve eğer eski felsefe uygulamalarının günümüz dünyasında nasıl inanılmaz derecede yararlı olduğunu tam olarak görmek istiyorsanız. Jonathan Haidt’in Mutluluk Hipotezini veya Ryan Holiday’in The Challenge’ın yolu inceleyin.

Tam olarak nasıl büyümek için ağrıya ihtiyaç duyduğumuzdan bahsediyorsunuz ve bence acıyı deneyimlemenin bir kısmı rahatlık alanınızdan çıkıyor. Seyahat bize ağrı ve büyüme hakkında ne öğretebilir?
Acı verici seyahat en iyi türdür. Zihniniz için fitness merkezine ve insanlığı anladığınız gibi. Hindistan’a ve Afrika’ya ilk gezilerim, en zor ve rahatsız edici yolculuklarımdan ikisi oldu ve bugün dünyayı anladığım için inanılmaz derecede biçimlendirici oldukları için onlara sevgiyle inanıyorum.

Hindistan, güzellik miktarından beri şok ediciydi ve bu tür kapalı alanlara sıkışmış insan acı çekti. Hayatınızdaki en güzel şeylerden birini ve hayatınızdaki en korkunç şeylerden birini, birbirlerinin birkaç bloğunda görebilirsiniz.

Afrika, çalıdan gerçekten çıktığınızdan beri göz açıyordu, insanların ne kadar mutlu olması gerektiğine dair gerçek bir his elde edersiniz. Paranın yanı sıra eşyaların sizi mutlu etmediğini belirtmek klişe, ancak kendi gözlerinizle bir keçi ve bir bornozdan başka bir şey olmayan insanları gördüğünüzde, oldukça derin.

Çin büyük olasılıkla şimdiye kadar bulunduğum en yabancılaştırıcı yerdi. Hayatımda hiç bu kadar yabancı hissetmedim. Hiç önemli olmadığım hissini gerçekten aldığım yer olduğum tek yer. Sadece oturmak ve online bu duyguyu iki hafta boyunca tutmak zorunda kaldım oldukça etkili oldu.

İnsan ruhunun tam olarak ne kadar dayanıklı olduğunu, tam olarak kaç konumun gelişebileceğini ve tam olarak ne kadar hızlı olabileceğini hatırlamanın kolay olduğuna inanıyorum. Sokağın kenarında ilk kez bir çocuk boku gördüğünüzde, aniden fakir Wi-Fi hakkında bir dahaki sefere homurdandığınızda büyük bir bakış açısı verir.

Nihayetinde, bugün dünyada büyüyen bir sorunun, anlamlı mücadelelerimiz olmadığı kadar yeterli zorlanmamamızdır, bu yüzden bizAve, anlamsız olanları yerini almaya ve bir umut duygusunu korumak için icat etmek için.

Seyahat, kendinizi sürekli zorlamak için bir yöntemdir. İster kötü bir ülkeye seyahat ediyor ya da kendinizi bir dili araştırmaya zorlayın, ister fiziksel olarak yürüyüşlerle test etmenin yanı sıra kıtalar arasında bisiklete binme. Vazgeçilmez.

Son olarak, kendi sözlerinizle, insanlar neden bu kitabı satın almalı?
Çünkü harika! Ve tıpkı son kitabım gibi, dünyanın dört bir yanından gelen örneklerin yanı sıra, benim açımdan farklı kültürlerden örnekler kullanıyorum.

Polonya’dan bir askerin yanı sıra Vietnam’dan bir keşiş ve Isaac Newton hakkında tarihi kurgu ve Friedrich Nietzsche hakkında bir vinyet ve aşırı büyüklükteki bıyığı var. Ne aşk değil?

(Matt diyor ki: Gerçekten de dediği gibi mükemmel!

Mark Manson, bir blog yazarı, girişimci ve dünya çapında 8 milyondan fazla kopya sunan bir f*ck sunmamanın ince sanatının çok popüler yazarıdır. Emmeyen kişisel ilerleme tavsiyesi oluşturmaya odaklanıyor. Markmanson.net web sitesi her ay 2 milyondan fazla kişi tarafından kontrol ediliyor.

Yeni kitabı, What When F*cked: Umut Hakkında Bir Kitap artık mevcut. New York’ta yaşıyor.

Seyahatinizi rezerve edin: lojistik ipuçları ve hileler
Uçuşunuz
Skyscanner’ı kullanarak uygun fiyatlı bir uçuş bulun. Web sitelerini ve dünyanın dört bir yanındaki havayollarını aradığı için tercih ettiğim göz atma motoru, böylece her zaman hiçbir taşın bırakılmadığını anlıyorsunuz.

Konaklamanızı ayırtın
Pansiyonunuzu Hostelworld ile rezerve edebilirsiniz. Bir pansiyon dışında bir yerde kalmak istiyorsanız, konukevleri ve oteller için en ucuz fiyatları sürekli olarak iade ettikleri için Booking.com’u kullanın.

Seyahat sigortasını hatırlamayın
Seyahat sigortası kapsamı sizi hastalık, yaralanma, hırsızlık ve iptallere karşı koruyacaktır. Her şeyin ters gitmesi durumunda kapsamlı bir güvenlik. Geçmişte birçok kez kullanmak zorunda olduğum için asla onsuz bir yolculuğa çıkmam. En iyi hizmeti ve değeri sunan tercih ettiğim iş:

Güvenlik Wing (herkes için en iyisi)

Seyahatimi sigortalayın (70’in üzerinde olanlar için)

Medjet (ekstra tahliye kapsamı için)

Seyahatinizi rezerve etmeye hazır mısınız?
Seyahat ederken kullanabileceğiniz en iyi iş için kaynak sayfama göz atın. Seyahat ederken kullandığım her şeyi listeliyorum. Onlar sınıfın en iyisidir ve seyahatinizde onları kullanmak için yanlış gidemezsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post