Mykines: Dünyanın en bozulmamış adası

maceracı Kate, bağlı kuruluş bağlantıları içerir. Bu bağlantılardan bir satın alma işlemi yaparsanız, size ek bir masraf olmadan tazminat yapacağım. Teşekkürler!

Twitter’da paylaş
Facebook’ta Paylaş
Pinterest’te Paylaş
E -posta ile paylaş

Faroe Adaları, enfes güzellikleri ve tecritleriyle ünlüdür. Yine de tüm adalar, köylerin yanı sıra bölgelerden biri, bir yer en bozulmamış, en eşsiz ve hatta belki de en güzel olarak göze çarpıyor.

Bu konum Mykines adı verilen biraz ada.

Mykines (mee-chin -ess olarak telaffuz edilir), Faroe Adaları’nın en batı noktası ve Faroese için önemli bir yer. Oraya liderlik eden bir köprü veya tünel yoktur, bu yüzden komşu ada Vagar’dan tekne veya helikopterle seyahat etmelisiniz.

Tekne ile görünmüyorum ve bir dağ keçisinin bacakları olan bir septuagenarian rehber olan Harald’ı tatmin ediyorum. Hemen beni bir tepeye çıkarıyor; Bir saat sonra, dört saatlik bir yürüyüşün ortasında olduğumuzu biliyorum.

Manzara nefes kesici. Son birkaç gün içinde yüzüncü kez görünen şey için benden önceki manzaraya hayret ediyorum. Bu güzel bir yer dünyanın çoğu tarafından nasıl tamamen bilinmeyen olabilir?

Elbette, mykines inanılmaz derecede bakmak. Ama diğer adaların olmadığı bir şey var: sayısız puf!

Bu bit yaratıkları ne kadar sevimli?

Faroe Adaları’nda Puffins, esas olarak mükemmel bir mesafeden görüyorsunuz. Ama mykines üzerinde, hemen yanlarında durabilirsiniz.

Hızlı bir şekilde sonbaharda üç Stooges adını verdiğim üç sevimli puflu gibi. Biraz zaman alır, ancak sonuçta hepsi kafalarını aynı yöne çevirir!

Mykinines üzerindeki yürüyüş bizi ve sayısız puf deliği ile çevrili dik tepelerden aşağı iniyor. Bu, yoldan çıkmamak için bir yer.

Mykines’e en batı yarısına katılan Mykineshólmur, girişin veya Holmgjogv’un üzerinde geliştirilen bir köprüdür. Bu köprü 1909’da geliştirildi ve dünyanın bu bölgesindeki türünün son derece azından biri.

Harald diğer tarafa yaparken bana dönüyor. “Kuzey Atlantik’i geçtik,” diyor başını salladı.

Yürüyüşümüze devam ediyoruz – tepelerden, koyunların yanı sıra, son olarak hiçbir şeyin geniş bölgesine bakan bir deniz fenerine. En yakın arazi İzlanda. Burada, son olarak dünyanın sonuna geldim, kendime inanıyorum.

Yürüyüş bizi aynı rotaya götürüyor. Şu anda, Puffins’in sevimli olsa da, aynı şekilde oldukça korkutucu olabileceğini keşfediyorum.

Puffinlerden biri bir tür sinyal sağlar, aynı zamanda aniden havada sürüklenir, her yönde uçarlar, neredeyse tepedeki yoldaki birkaç yürüyüşçü divebomb eder.

Çevrenizde sayısız pufun sürüldüğünü görene kadar korkuyu anlamıyorsunuz.

Mykines Village’a geri dönüyoruz ve Harald beni tebrik ediyoruz. “Gençlerle yürüyüş yapmayı seviyorum,” diyor bana. “Üç saat içinde yürüyüş yaptık… Yaşlılar, dört tane alıyor.”

Kasabada – tepenin dibindeki ev kümesi – sokaklarda dolaşıyorum, parlak boyalı evlere ve geleneksel çimenli çatılara hayran kalıyorum.

Kruvaziyer gemileri bazen burada dururken, her türlü verilen zamanda adada 500 kadar insan getirirken, yıl boyunca sadece 10 kişi çevrimiçi. Tam olarak bir çocuk tarafından gittiği gibi küçük bir okul binası var.

Böyle küçük bir yerde düşünebilir misin? Olduğu kadar güzel, önemli bir ücret alabilecek her şeyden çok uzak olmak – özellikle soğuk, karanlık kış sırasında.

Birkaç yıl önce, National Geographic gezgini Mykines’i dünyanın en iyi adası olarak adlandırdı ve onu ilk kez haritaya koydu. Dergi, daha önce bahsettiğim nedenlerden dolayı mykines seçti: güzellik, bozulmamış doğa, izolasyon. Tüm mükemmel adaların sıcak bir iklimde bulunması gerektiğini gösteriyor!

Faroese bu onurdan son derece gurur duyuyor. Ancak, büyük bir seyahat dergisi kapağı içeren tanınmadan sonra bile, Mykines, bir bütün olarak Faroe Adaları gibi kitleler tarafından hala büyük ölçüde bilinmiyor. Bu muhteşem ada sadece bilenler için hile kalacak.

Kendinizi ayrıcalıklı az sayıda kişi arasında düşünün.

Faroe Islands ziyaret ve Faroe Adaları’na seyahat için PR seyahat için çok teşekkürler. Tüm görüşler, her zamanki gibi, kendim.

Katenever’den e -posta güncellemeleri alın bir yayını kaçırın. Her zaman abonelikten çıkın!

İlk NameFirst Adı
Son Namelast Adı
E -postanız e -postanız
Göndermek

Twitter’da paylaş
Facebook’ta Paylaş
Pinterest’te Paylaş
E -posta ile paylaş

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post