Bandelier Ulusal Anıtı: Bandelier Ulusal Anıtı’na sarılmış ve Los Alamos kasabasının yakınında bulunan Tsankawi Köyü Trail

, Tsankawi Köyü Denemesi, daha az yapılandırılmış ve potansiyel olarak daha az kalabalık bir arayan ziyaretçiler için güzel bir seçenektir. ve ataların Tewa Pueblo halkının yaşam tarzını anlamak. Ana parkı deneyimledikten sonra Santa Fe’ye geri döndükten sonra, Tsankawi Village Trail’de güneş gün için batmadan önce tam 1,5 mil döngüsü yapmak için yeterli zamanla durduk.

Bırakma ile Mesa Trail.

Konukların üç ahşap merdiveni tırmanmasını ve volkanik tuff’a derinlemesine giyilen dar depresyonlarda gezinmelerini isteyen Tsankawi Köyü Denemesi, tekerlekli sandalyeler veya bebek arabaları veya hareketliliği sınırlı olan herkes için mümkün değildir. Gün ışığı uyarılarına dikkat edin, çünkü zammın çoğu dik bırakmaların ayakları içinde (karanlıkta gezinmek istemeyeceğiniz). Tuvalet başındaki tuvaletleri kullandığınızdan emin olun ve 1 $ karşılığında bir Trail Guide kitapçığı satın alın; İz, kitapçık içinde yer alan yirmi açıklayıcı referans noktasını kaydedin.

Üç ahşap merdivenden biri.

Pajarito platosunda yer alan, altı yüz yıl önce yaşam kalıntıları, petroglifler ve piktograflar, seramik parçaları ve mağaralar (Mesa’nın yanına oyulmuş küçük odalar) ile işaretlenir. Rehber kitapçığı bize Tsankawi’ye “keskin, yuvarlak kaktüs kümesinde iki kanyon arasında köy” anlamına geldiğini söylüyor.

Jemez Dağları, Sangre de Cristo Dağları ve Rio Grand Valley’in Mesa ve muhteşem manzarasının tepesine yaklaştıkça, izi kaplayan seramik parçalarını fark ettik. Her bölge ortalama 15 inçlik yağış ile, mısır, fasulye ve kabak bitkileri içmek ve yetiştirmek için yakındaki bir dereden su toplamak için toprak kavanozları kullanıldı. Kayalıkların yanına oyulmuş çok çeşitli “kaya sanatı” fark ettik. Bu fotoğraftan da görebileceğiniz gibi, güneş gerçekten batmaya başlamıştı.

Bahsetmeye değer, bu gezi için daha uzun pantolon giyme fikri. Yürüyüşün sonunda, bacaklarım volkanik tüften geçerek uzatılmış dönemlerden oldukça çizildi. Ayrıca, Tsankawi kelimesinin tanımında atıfta bulunan bazı “keskin, yuvarlak kaktüs” ile karşılaştığımdan oldukça eminim.

İnsanlardan erozyon, patikanın kısımlarının bugün kapalı olmasının ana nedenidir. Bazı boşluklar keşif için açıktır, Trail Guide kitapçığında bir not, antik tarihlerine dikkatli ve saygılıdır. Bir iz işareti bize hatırlatıyor: “Bu önemli harabe ve bu civardaki mağara odaları gelecekteki bilimsel araştırmalar için korunuyor. Lütfen resimlerden başka bir şey çekmeyin ve parçalardan başka bir şey bırakmayın. ”

Bir grup “girmeyin” işaretlerinin ötesinde araştırıyordu, bazılarımızı oldukça rahatsız ve üzgün kılan cesur bir hareket. Park kurallarının tüm ziyaretçileri güvende tutmayı ve gelecek nesiller için milli parklarımızı ve anıtlarımızı korumayı amaçlamak dışında, bu özel durumun nasıl ele alınacağından emin değilim.

Mutlu parkurlar!

İlişkili

Pipestone Ulusal Anıtı Bu yaz başlarında Minnesota’nın güneybatı köşesinden geçerken, Ulusal Anıtlar için ayrılmış belirgin bir kahverengi ve beyaz işaret, Pipestone National Anıtı, Pipestone Ulusal Anıtı, Amerikan Hintlilerin nesillerinin sahip olduğu yerdir. taş ocağı ve taş ocağı olmaya devam et,…
29 Ağustos 2014in “Tarih ve Anıtlar”

Sunriver ve Bend’deki aile aktiviteleri, Cascade Sound Range’in doğu yamacında Oregonset, Orta Oregon’un yüksek çölü, vahşi yaşam ve bol rekreasyonla dolu bir çiğ, doğal güzellik yeridir. On beş mil ile ayrılan Sunriver ve Bend şehirleri, bölgeyi ziyaret eden aileler için yıl boyunca popüler tatil yerleridir. Nihai iken …
2 Mart 2016 “Oregon”

ABD Milli Parkları Nasıl Keşfedilir: Tecrübeli Aile Seyahat Bloglarından Sağlam Tavsiye Blogcular ABD, Amerikan Samoa veya Virgin Adaları’na dağılmış milli parklardan birini ziyaret etmeyi planlıyorsanız, bu listeyi taramak ve parkınızı taramak için bir dakikanızı ayırın ( s) listede. En deneyimli aile seyahat blogcuları ve gazetecilerin bazıları tarafından yazılmıştır…
3 Temmuz 2015in “Milli Parklar”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post